[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ - ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΩΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

 

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΩ

«[Η] πρώτη αξιολόγηση το 2016 [...] ολοκληρώθηκε ικανοποιητικά, χωρίς να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα […] Δεν είπαμε ότι […] ολοκληρώθηκε σε όλο τον δημόσιο τομέα […] Όταν αντιμετωπίσαμε πια όλο αυτό το δαιδαλώδες τοπίο […] είδαμε ότι ένας είναι ο τρόπος […] Δημοπρατείται το έργο της ηλεκτρονικής αξιολόγησης […] ακριβώς για να υπερκεράσουμε όλες αυτές τις αγκυλώσεις».                          Ο. Γεροβασίλη, 25/1/2018

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ δεν κατάφερε πέρσι να ικανοποιήσει τη μνημονιακή απαίτηση για αξιολόγηση στο δημόσιο, παρά την επαίσχυντη τροπολογία Γεροβασίλη, με την οποία για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε τιμωρία για απεργούς (αξιολογητές). Η αξιολόγηση ακυρώθηκε στην πράξη από το αρραγές μέτωπο των εργαζόμενων που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, σε ποσοστό άνω του 70%.

Οι «θεσμοί» αντιλήφθηκαν το ολοκληρωτικό φιάσκο και το μνημονιακό αυτό προαπαιτούμενο μεταφέρθηκε από την 3η στην 4η αξιολόγηση του Μνημονίου.

Η κυβέρνηση ομολογεί ότι για να σπάσει το μέτωπο της συλλογικής δράσης των εργαζόμενων, υιοθέτησε τις μεθόδους Αρβανιτόπουλου-Μητσοτάκη: δημιούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα γίνει η αξιολόγηση.

Θυμόμαστε πολύ καλά ότι για πρώτη φορά ηλεκτρονική πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά ενάντια στη μεγάλη απεργία μας το 2013. Όταν είδαν ότι δεν μπορούσαν να πάρουν τα στοιχεία μας από τις υπηρεσίες των ΑΕΙ λόγω απεργίας, άνοιξαν μια πλατφόρμα «αυτό-απογραφής» για να υπερβούν το εμπόδιο και να σπάσουν το συλλογικό μας μέτωπο. Κι όταν συνεχίσαμε να αντιστεκόμαστε, προχώρησαν και σε μια εκβιαστική τροπολογία.

Θυμόμαστε πολύ καλά ότι τότε, η υποβολή των στοιχείων μας στην πλατφόρμα άνοιγε το δρόμο για την εφαρμογή του μνημονιακού μέτρου της διαθεσιμότητας. Αντίθετα, η άρνηση αυτό-απογραφής και τα δικαιώματά μας διασφάλιζε, και μπλόκαρε τις διαθεσιμότητες-απολύσεις: μείωσε τον αριθμό των διαθέσιμων κατά τον αριθμό των μη απογραφέντων και παρεμπόδισε τις απολύσεις, για να φτάσουμε τελικά στη νίκη: και την επιστροφή όλων στη δουλειά και την ακύρωση της τροπολογίας κατά των μη απογραφέντων.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

«…Ξεκινήσαμε, λοιπόν, από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, πάνω στην οποία συνεχώς προστίθενται τα ψηφιακά οργανογράμματα όλων των φορέων του Δημοσίου […] μαζί με τα περιγράμματα θέσης εργασίας και την αξιολόγηση των δομών. Στην ίδια πλατφόρμα στηρίζεται το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας και το σύστημα της ηλεκτρονικής αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων […] το ίδιο αυτό σύστημα οδηγεί στην ορθολογική κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού […] Προκειμένου η Δημόσια Διοίκηση, […] να απασχολεί όσους χρειάζεται, εκεί που πραγματικά τους χρειάζεται. Παράλληλα, εργαζόμαστε για το νέο Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRMS). Τις επόμενες ημέρες δημοπρατούμε ένα έργο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο […] θα δημιουργήσει σε μία ψηφιακή πλατφόρμα τον υπηρεσιακό φάκελο κάθε υπαλλήλου».       Ο. Γεροβασίλη, 6/6/2018

Η αξιολόγηση εργαζομένων και υπηρεσιών, οι Οργανισμοί φορέων του δημοσίου, το ψηφιακό οργανόγραμμα της Δημόσιας Διοίκησης, ο νόμος περί υποχρεωτικής κινητικότητας, κ.α. ένα στόχο έχουν όπως ευθαρσώς λέει η κυβέρνηση: «μικρό, ευέλικτο δημόσιο», με τις εν δυνάμει κερδοφόρες υπηρεσίες να ξεπουλιούνται στους ιδιώτες, και τις υπόλοιπες να λειτουργούν με μεταφερόμενους υπαλλήλους από φορέα σε φορέα κι από νομό σε νομό. Ήδη οι συνάδελφοί μας από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ που συγχωνεύονται, ενημερώνονται για την προσεχή υποχρεωτική μετακίνησή τους («κι άμα σας αρέσει, αλλιώς παραιτηθείτε»…) που θα συνεπάγεται ακόμα και την αλλαγή νομού εργασίας και κατοικίας.

Η ένταξη του υπηρεσιακού φακέλου μας σε μια ενιαία βάση προσωπικών δεδομένων (ηλεκτρονικό φακέλωμα με την εμπλοκή και ιδιωτικών εταιρειών), θα διευκολύνει και τη σημερινή και τις επόμενες κυβερνήσεις να τον χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν: διαθεσιμότητες, απολύσεις, μαζικές υποχρεωτικές μετακινήσεις, περικοπές μισθών, υπηρεσιακών εξελίξεων, κ.α. Ό,τι στο παρελθόν μπορούσε να μπλοκαριστεί με απεργίες και κινητοποιήσεις, θα είναι στη διάθεσή τους πια για να αποφασίζουν κεντρικά το εργασιακό μας μέλλον.

Έχοντας την εμπειρία της πλατφόρμας αυτοαξιολόγησης επί απεργίας, ξέρουμε πολύ καλά τι συνεπάγεται το να δίνεις τη συναίνεσή σου στην επεξεργασία των στοιχείων σου. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κερδίζεις μόνο όταν αντιστέκεσαι.

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ (ΔΗΣΥΠ – ΔΑΚΕ – ΕΑΕΚ αντίστοιχα) μετά τη «συμμαχία» τους με τον ΣΕΒ σε επίπεδο ΑΔΕΔΥ, συνυπέγραψαν συρόμενες (λόγω αδιαλλαξίας της κ. Γεροβασίλη στον «διάλογο» με ΑΔΕΔΥ) την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ. Η θέση τους όμως στην ΟΔΠΤΕ ήταν να μην βγει καν θέση υπέρ ή κατά της απεργίας, «κλείνοντας φανερά το μάτι» στην αξιολόγηση, αφού το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο δεν θα δεσμεύονταν από μια μη βολική απόφαση για την πλειοψηφία του και έτσι, απτόητοι, θα μπορούν να στέλνουν συναδέλφους στην ηλεκτρονική «λαιμητόμο» του Υπουργείου!

Δε συναινούμε στην καταχώρηση και επεξεργασία των στοιχείων μας, στην καταστρατήγηση προσωπικών δεδομένων και στην κατάργηση συνταγματικών ελευθεριών.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ, ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Υπερασπιζόμαστε ένα Δημόσιο των εργαζομένων και αποτιμούμε τις υπηρεσίες του μαζί με την κοινότητα που εξυπηρετούμε. Θέλουμε Πανεπιστήμια που το λόγο για τα ίδια θα έχουν οι κοινές συνελεύσεις εργαζομένων, φοιτητών και καθηγητών.

ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που μας οδηγεί σε ένα σαρκοβόρο ανταγωνισμό με τους συναδέλφους μας.

ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που συνιστά εργαλείο πειθάρχησης προκειμένου να μη βρεθούμε με «κακή αξιολόγηση» και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΟΛΟΙ στη ΠΑΝΕΙΠΗΡΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 13/6/2018, 10:00 π.μ. έως λήξη βάρδιας με ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, στη δίκη κατά της αντιδημοκρατικής τροπολογίας της κυβέρνησης που τιμωρεί προϊστάμενους ΛΟΓΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ στη συγκεκριμένη ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

 

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

 
ΛΙΣΤΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.