[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

ΔΕΘ - Συλλαλητήριο 13 ΣεπτέμβρηΚόντρα στα «παραμύθια» και την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ!

 

Όλοι στο συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 18.00 στη Θεσσαλονίκη. Όλοι στο συλλαλητήριο 13 Σεπτέμβρη στην Αθήνα!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Μετά από τις ανυπολόγιστες καταστροφές και τις τόσες απώλειες ανθρώπινων ζωών μέσα στο καλοκαίρι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται στη ΔΕΘ να ζεστάνει εκ νέου τα παραμύθια του  «τέλους των μνημονίων» και της «δίκαιης ανάπτυξης».

Η κοροϊδία και η αντιλαϊκή πολιτική δε μπορούν να κρυφτούν πίσω από φιέστες!

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η «μεταμνημονιακή περίοδος» θα φέρει καλύτερες μέρες για το μέλλον μας. Όμως, οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι παραμένουν ακέραιοι, ενώ, με βάση τα όσα έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, θα πληρώνουμε ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060. 


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Φέτος στη ΔΕΘ τιμώμενα είναι τα αμερικάνικα μονοπώλια που επιδιώκουν να αποσπάσουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι από τη λεία, τις αγορές και τον πλούτο της περιοχής μας.  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα οδηγεί το λαό μας σε περιπέτειες για τα κέρδη μιας χούφτας εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.  Αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί και η πρόσφατη συμφωνία με την ΠΓΔΜ που αφήνει ανοιχτούς αλυτρωτισμούς στα χέρια αυτών που με το ίδιο αυτό δηλητήριο ματοκύλισαν τους λαούς των Βαλκανίων, αλλά και η ενίσχυση με κάθε πρόσφορο τρόπο της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όταν η ζωή του παίζεται κορώνα – γράμματα για τα κέρδη των λίγων.

Μπροστά στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς, δε σιωπούμε!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ! 

ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ – ΔΕ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ

Να μην τους επιτρέψουμε να μας κοροϊδεύουν. Τέρμα πια στα ψέματα κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων που υπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Να διεκδικήσουμε με τον αγώνα μας:

·               Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

·               Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

·               Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

·               Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

·               Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

·               Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στα ιδρύματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·               Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία στο ύψος των αναγκών.

·               Τα ιδρύματά μας να έχουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση με βάση τις ανάγκες μας.

·               Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

 

Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις στην περιοχή!

Κανένας συμβιβασμός! Καμία αναμονή! Τις καλύτερες μέρες μας θα τις κερδίσουμε με την πάλη μας!

Η αναμονή, η λογική του «τίποτα δεν αλλάζει» βολεύει αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή τους πολιτική. Μόνο ο δρόμος του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης των εργαζομένων στα ιδρύματα, μαζί με τους φοιτητές και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες για το μέλλον μας.

Όλοι στο συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 18.00 στη Θεσσαλονίκη.

Όλοι στο συλλαλητήριο 13 Σεπτέμβρη στην Αθήνα!

Attachment: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Συλλαλητήριο 13 Σεπτέμβρη.pdf
Description: Adobe PDF documentΛΙΣΤΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.