[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Ανακοίνωση για το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕΣυνάδελφοι,

συνημμένα θα βρείτε την  ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας για το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ, σε πολυτελή τουριστικά θέρετρα στην Καλαμάτα,  οι εργαζόμενοι όλης της χώρας είδαν με τα μάτια τους την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να παρουσιάσει  ως "αντιπροσώπους" των εργαζομένων διευθυντικά στελέχη εταιρειών, μέχρι και τους ίδιους τους εργοδότες!!! Καταπάτησαν και παραβίασαν κάθε καταστατική αρχή του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος με παρουσία "αντιπροσώπων" μέσα από όργια νοθείας και παράτυπες διαδικασίες μιας σειράς σωματείων "σφραγίδων" - "μαϊμού", Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών. Έφτασαν στο σημείο να ζητάν την παρουσία ΜΑΤ και εισαγγελέων για να τους «προστατέψουν» από τους από τους πραγματικούς αντιπροσώπους.

Αυτή είναι  η συνδικαλιστική μαφία των Παναγόπουλου-Κιουτσούκη-Βασιλόπουλου-Καραγεωργόπουλου, οι “εξαφανισμένοι” -όχι μόνο από το Συνέδριο αλλά κυρίως από τους από τους χώρους δουλειάς και τους αγώνες- εργατοπατέρες της ντόλτσε βίτα, που κάνουν ‘συνέδρια' με μπράβους, που δεν βρήκαν έναν εργαζόμενο να τους υπερασπιστεί και έφτασαν στο σημείο να στείλουν επιστολή  στον κ. Τσίπρα και στα κόμματα των τριών μνημονίων για να βρουν το “δίκιο" τους. Ξέχασαν να προσθέσουν ως παραλήπτες τον Κοστέλο, τη Λαγκαρντ και τις εργοδοτικές ενώσεις!

Όλοι αυτοί είναι που βάζουν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής όλα αυτά τα χρόνια, που ακολουθώντας πιστά τις επιταγές των βιομηχάνων και των εφοπλιστών προσπάθησαν να τελειώσουν με το δικαίωμα στην απεργία. Είναι οι ίδιοι που υπογράφουν μειώσεις μισθών στα εργοστάσια, οι ίδιοι που τα βρίσκουν "κάτω από το τραπέζι" με την εργοδοσία, που νομιμοποιούν στους χώρους δουλειάς όλα τα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια και στο τέλος μας "κουνάνε το δάχτυλο" για να μη διεκδικούμε, να μην αγωνιζόμαστε, να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν στην εργοδοσία και στο κράτος της είναι τεράστιες, όσο και οι ευθύνες τους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Γίνονται όλο και πιο καθαρές οι δύο γραμμές που υπάρχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα: Από τη  μία, η γραμμή που θέλει να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς, να υλοποιούνται ανεμπόδιστα οι κυβερνητικές επιλογές, οι κατευθύνσεις της ΕΕ, οι επιθυμίες των επιχειρηματικών ομίλων. Από την άλλη, η γραμμή της ρήξης και της ανατροπής με αυτές τις πολιτικές, η γραμμή της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Ας σκεφτούμε ποιο είναι η γραμμή που μπορεί να υπερασπιστεί τα πραγματικά μας συμφέροντα, να προβάλλει τις διεκδικήσεις μας, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να έχουμε τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

 

Ε ν ό τ η τ α   δ ε ν   ε ί ν α ι   τ ο   σ κ έ π α σ μ α   τ η ς   σ α π ί λ α ς !  Ενότητα σημαίνει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων η πάλη για αλλαγή της σημερινής αρνητικής κατάστασης στο συνδικαλιστικό κίνημα, με απομόνωση των εργατοπατέρων, με άνοδο του βαθμού οργάνωσης, με ζωντανά και μαχητικά συνδικάτα, με πλαίσιο πάλης που βάζει στο επίκεντρο την αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών μας και τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Η συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις για τη δική μας ζωή. Το λόγο έχουν οι εργαζόμενοι.

ΌΛΟΙ Την Πέμπτη 28 Μάρτη στις 6.30μ.μ. στο Πεδίον του Άρεως, απέναντι από τη ΓΣΕΕ, ν’ ακουστεί η δική μας φωνή!

Attachment: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.pdf
Description: Adobe PDF documentΛΙΣΤΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.