[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Συλλαλητήρια 13/10/2020 και Απεργία 15/10/2020Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοίνωσε μέχρι το πρόσφατο διάγγελμα με το εκβιαστικό δίλημμα “αυτοπροστασία ή καραντίνα”, επιβεβαιώνεται συνεχώς ότι οι κυβερνητικές επιλογές δεν έχουν να κάνουν με τις δικές μας ανάγκες.

Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έκανε τίποτα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, γι’ αυτό μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας, πολλά νοσοκομεία αδυνατούν να λειτουργήσουν. Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που στοιβάζονται για να πάνε στις δουλειές τους εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο από την συχνότητα των δρομολογίων, την άρνηση για προσλήψεις εργαζομένων και ενίσχυση με νέα οχήματα. Ούτε λόγος για μέτρα προστασίας των εργαζομένων στην πλειοψηφία των χώρων δουλειάς, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών Ιδρυμάτων. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση με τη λειτουργία των Πανεπιστημίων τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Κι ενώ η κυβέρνηση δε δίνει καμία απάντηση στις αγωνίες, τα προβλήματα και τις ανάγκες μας, “μπουκώνει” με κάθε τρόπο τις μεγάλες επιχειρήσεις στον τουρισμό, τους εφοπλιστές, τους ομίλους στις αερομεταφορές.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Παίρνουμε αποφασιστικά την υπόθεση στα χέρια μας για να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Το σύνθημα «πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά» μπορεί και πρέπει να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται, να αγκαλιάσει τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς.

Οι ίδιες οι εξελίξεις δείχνουν ότι εκεί που οι εργαζόμενοι παλεύουν και διεκδικούν, όταν παύουν να είναι θεατές, όταν βγαίνουν από την επικίνδυνη αναμονή που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, μόνο τότε μπορούν να ελπίζουν για το καλύτερο. Άλλωστε, αυτό επιβεβαιώνεται και από τα όποια ημίμετρα αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση, μετά από αγωνιστικές παρεμβάσεις.

Στις 13 Οκτώβρη, με τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, στην Αθήνα στις 6.30μμ στο Σύνταγμα και τις άλλες πόλεις, δίνουμε την δική μας μαζική και ενωτική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης.

Στις 15 Οκτώβρη, απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα στις 10.00πμ στα Προπύλαια και τις άλλες πόλεις, γιατί εδώ είναι η δύναμή μας!  Ότι καταφέραμε το έχουμε πετύχει με τους αγώνες μας! 

Να χτίσουμε το δικό μας αγωνιστικό μέτωπο, βάζοντας στην πρώτη γραμμή τα προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  •  Να καταργηθούν όλες οι αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ
  •  Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Μέτρα προστασίας των εργαζομένων και προστασία των ευπαθών ομάδων. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας στα Ιδρύματα. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ COVID -19
  •  Αύξηση δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
  •  Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας δωρεάν για όλους, επίταξη ιδιωτικών δομών για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα
  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση για κάλυψη των αναγκών των σχολείων, ώστε να εξασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να μετατραπούν οι συμβάσεις των συμβασιούχων στα Ιδρύματα, ούτως ώστε να υπάρχει μια ενιαία, μόνιμη σχέση εργασίας. Απομάκρυνση όλων των εργολάβων από τα Ιδρύματα.
  • Επαρκής αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, στο ύψος των αναγκών
  • Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων πρώτης κατοικίας. Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο, για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα 

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο, Τρίτη 13 Οκτώβρη, 18:30 Σύνταγμα

Όλοι και όλες στην απεργία 15 Οκτώβρη, 10:00 πμ, Προπύλαια


Attachment: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ_13-10_15-10.pdf
Description: Adobe PDF documentΛΙΣΤΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.